Ателие с карачанска вълна

Информация

В дните от 6 до 8 май 2013 имате прекрасната възможност да участвате в първото Ателие за каракачанска вълна, което се организира в къщата за гости „Дивата ферма“ в с. Горно поле, Община Маджарово.
Уменията да се работи с вълна и конкретно с каракачанска вълна и да се направят завивки, чанти, шапки бижута и всякакви възможни декорации ще бъдат показани от Сесил Бустен (Холандия) и Надежда Филипова (България). И двете имат богат опит в работата с вълна. Предвижда се и конкурс: „От каракачанска вълна с любов“, като жури от гостите на „Дивата ферма“ ще определи победителите.
Дори и да не се включите пряко в работата на ателието, ще можете да наблюдавате работата на двете майсторки и как те предават опита си на местните хора. В трите дни на ателието ще имате възможност за приятно прекарване в Източните Родопи: разходки в района, конна езда, кану по Арда и други забавления, които „Дивата ферма“ предлага на своите гости.
Имайте предвид, че местата в „Дивата къща“ и съседните къщи за гости в с. Горно поле са ограничени. Ако наистина искате да участвате в ателието или да се наслаждавате на три дни в Източните Родопи, запишете се:

Програма

Пристигане (по обед и следобед), настаняване, запознаване с водещите на ателието Сесил Бустен и Надя Филипова, подготовка за ателието Определяне на журито за конкурса „От каракачанска вълна с любов“

Закуска
10:00 -12:30 часа - Начало на ателието. Лекции и демонстрации. Започване на работата с каракачанската вълна
12:30 – 14:00 часа - Обед
14:00 - 17:00 - Работа с каракачанска вълна/Разходка в района за тези, които желаят
19:00 часа Вечеря

Закуска
10:00 - 12:00 часа - Работа с каракачанска вълна.
12:00 - 12:30 часа - Определяне на победителите в конкурса „От каракачанска вълна с любов“ и на най-добрите предмети, които ще бъдат предложени за представяне а Майския фестивал в Кърджали.
12:30 – 14:00 часа - Обед

Цени:
За индивидуални гости (с 5% отстъпка): 143лв.
За групи (с 10% отстъпка): 137 лв.
- За нощуване в другите къщи в селото е, но закуски, обеди и вечери в „Дивата ферма“: 125 лева с отстъпката.