Меню специалитети на Дивата Ферма

Пълнена тиква с телешко

Пълнена тиква с телешко - една средно голяма тиква, 1кг. тел. месо от бозайник,бода, чубрица, чер пипер, 300гр. лук, мед.Тиквата се изчиства от вътре- поставят се суровите продукти и се вари 4 ч. на 200 градуса.

Саралии

300гр. брашно, 50гр. вода, сол- замесва се меко тесто точат се кори тънки режат се на лентички и се пекат в мазнина на 250 градуса. Заливат с ес захарен сироп като баклава.

Гюзлеми

Гюзлеми - същото тесто като за баница само че се правят малки топки ,които се точат се поръсват със сирене, сгъват се на плик и се пекат на сач.

Крукмач

Крукмач - от първото мляко на кравите(сярно мляко) се смесва с захар , и яйца и се пече на водна баня като крем карамел.

Баница с булгур

Баница с булгур - домашни точени кори, домашен булгур- 200гр,мляко кисело-250гр. и 5 яйца, сирене-250гр., масло-150гр. Ред кори ред смес и се пече на 220градуса за половин час.